בחירת שולחן כתיבה מעוצב היא בדרך כלל משימה אישית. כמו בכל בחירה יש מספר שיקולים לכאן ולכאן - פרקטי, יפה, איזה סגנון? האם צריך שולחן הכתיבה המעוצב להתאים ליתר הבית, ללכת על קונטרסט?
לפניכם מספר עצות לבחירה טובה של שולחן הכתיבה המעוצב שלכם:
גודל שולחן הכתיבה המעוצב- ייקבע כמובן לפי מיקומו העתידי - אם מיועד שולחן הכתיבה מעץ לחדר שהוא חדר עבודה בפני עצמו - יש לתכנן את ריהוט החדר כולו כך שיכיל גם יחידות אחסון וכל מה שנחוץ לחדר עבודה, אך ברור שניתן למקם שולחן כתיבה מעוצב רחב מימדים ולחדר עבודה כזה אפשר לתת סגנון בפני עצמו שיכול להיות שונה מעיצוב יתר הבית.
אם פינת העבודה היא פינה בחלל של הבית, לדוגמה בחדר שינה או חדר מגורים - יהיה מן הסתם מקום לשולחן כתיבה מעץ יותר קטן וסגנונו של שולחן זה צריך להיות תואם ומשלים לריהוט שסביבו כדי לא ליצור צרימה בעיצוב.
אם כן - החליטו קודם כל היכן יעמוד שולחן הכתיבה המעוצב שלכם, מדדו את המקום המיועד והחליטו על מידה מקסימאלית אפשרית, הצטיידו במדידות שעשיתם כאשר תלכו לחנויות הרהיטים.
בכל מקרה גודל של שולחן כתיבה מעץ צריך להיות מתוכנן גם לפי הצרכים - מסך מחשב לא תופס הרבה מקום - אם זהו השימוש היחיד, יכול שולחן כתיבה מעץ להיות בגודל של 100-120 ס"מ ובעומק של 50-60 ס"מ. אם יש עוד שימושים, כמו הנהלת חשבונות, שרטוטים וכן הלאה - רצוי לבחור שולחן כתיבה מעץ שגודלו כ-150 ס"מ ומעלה וכמובן, אם אין בעיה של מקום - השמים הם הגבול ויש להודות שאין מרשים כשולחן כתיבה מעוצב רחב ידיים!
מבנה של שולחן כתיבה מעוצב צריך להתאים לשימושו - שולחן כתיבה מעץ שלו מגרות בצדדיו יכיל הרבה דברים אך יגביל את מספר האנשים שיוכלו לשבת לידו - יש לתת על כך את הדעת ולבחור בשולחן שמבנהו עונה על הצרכים.
צריך גם לדעת מראש היכן יעמוד שולחן הכתיבה מעץ בחלל - צמוד לקיר? באמצע החדר? מתחת לחלון? כאשר שולחן הכתיבה נבחר למשרד פעיל וישמש לפגישות עבודה, יש לדאוג לנוחות ישיבה - ועדיף לבחור אז שולחן כתיבה מעץ, עמוק יחסית שבו שטח מתאים לכיסאות.
ושאלת השאלות - איזה סגנון?
רצוי כמובן לבדוק מספר סגנונות, אך אין ספק שבראש מובילים שולחנות הכתיבה העתיקים, כאשר בחירה בשולחן כתיבה עתיק אין משמעותה ויתור על פרקטיות, כי תמיד שימשו שולחנות עתיקים אלו למטרה של כתיבה ועבודה והצרכים לא השתנו - אפילו שילוב המחשב על חלקיו השונים הוא פשוט וקל בשולחנות כתיבה עתיקים. בחירה בשולחן כתיבה עתיק היא בחירה בערכים של פעם, במסורת ובהמשכיות מדור לדור ועל אלו נוסף שיקול חשוב של שימור חומרי גלם - בחירה בפריט קיים. השולחנות העתיקים ששרדו עד ימינו עשויים מעץ מלא, ונעשו בנגרות משובחת שהבטיחה את אריכות חייהם, כמו כן, פריטי וינטאג' שורדים את הזמן גם בזכות היותם מצטיינים בעיצוב ייחודי ופרטים שונים הגורמים להם להיות מועדפים ונבחרים.
כמו בתחומי ריהוט אחרים, בולטים היום לטובה, אותם שולחנות כתיבה עתיקים המגיעים אלינו מאסיה-וינטאג' אסייתי. שולחנות כתיבה מעץ אלו, עוצבו בטווח רחב של סגנונות - בשולחנות כתיבה מעץ המגיעים מהודו ניתן למצוא כאלו המעוצבים בסגנון קולוניאליסטי-אנגלי בקווים נקיים ופרטים מעניינים כמילואות ופנלים שונים, וכן שולחנות כתיבה מעץ בסגנון הודי קלאסי עם גילופים עשירים וגם שילובים - כשולחן כתיבה מעץ בעיצוב נקי ולו תוספות "אקזוטיות" של גילוף עדין או חריטה מסוגננת של הרגליים, ההופכות אותו לפריט ייחודי ושובה לב.
גם מסין מגיעים שולחנות כתיבה מעץ במספר סגנונות - פונקציונאליים עם פרזול פשוט מהתקופה הקומוניסטית, מפוארים וצבעוניים במיטב המסורת הסינית וכמובן מבחר גדול ומגוון של קונסולות שגם הן מתאימות לשמש כשולחנות כתיבה מעוצבים- בייחוד באותם מקרים שצריך לשלב שולחן כתיבה מעוצב זה בחלל הכללי של הבית.
בכל צורה וגודל, להביא הביתה שולחן כתיבה עתיק מאסיה, משמעותו להוסיף אווירה מיוחדת וסגנון קסום לכל פינת עבודה אותה תעצבו.